බොහෝ අවස්ථාවන් වලදී පවුලේ අයට ආහාර සඳහා කුමක් පිළියෙළ කළ යුතුද යන්න පිළිබඳ අදහසක් නැත. කඩල බර්ගර් ඒවා හොඳම විකල්පයන්ගෙන් එකකි. නිර්මාංශිකයින් ජීවත් වන බොහෝ නිවාසවල සහ එසේ නොවන අයගේ මේසයට පිරි නැමීමට රසවත් ආහාර වේලක්, මෙම ලිපිය මාර්ගයෙන් ඒවා පිළියෙළ කරන්නේ කෙසේද යන්න පියවරෙන් පියවර අපි ඔබට කියන්නෙමු.

කඩල බර්ගර්ස්
ඕට් මස් සහ කඩල වලින් සාදන ලද රසවත් හැම්බර්ගර් සැබෑ මුල් පිටපතක් වන අතර බොහෝ දෙනා දන්නා සම්භාව්යන්ට ඊර්ශ්යා කිරීමට කිසිවකුට උවමනාවක් වන්නේ නැත.
හැමෝම දන්නා හැම්බර්ගර් මොංගෝලියාවෙන් සහ රුසියාවෙන් ආරම්භ වූ නමුත් කාලයත් සමඟ ඔවුන්ගේ පරිභෝජනය යුරෝපයට ව්යාප්ත විය. විශේෂයෙන් ජර්මනිය සඳහන් කල යුතුය. එය ඇමරිකානු භූමියට ගෙන ඒමට යුරෝපීය ආගමනය එහි පරිණාමය උදව් විය.
සංවිධානය සහ සකස් කිරීම විශාලතම සාර්ථකත්වය ලබා ඇති අතර එය ප්රසිද්ධියට පත් වූ එක්සත් ජනපදයේ එය ලෝකයේ වඩාත්ම ජනප්රිය ක්ෂණික ආහාර වලින් එකක් බවට පත් විය. ඒ ඇමරිකානු ක්ෂණික ආහාර වැනි බොහෝ රටවල බලයලත් සමාගම් ආරම්භ කළ විශාල සමාගම්වලට ස්තූතිවන්ත වන්නටය.
හැම්බර්ගර් වල වර්තමාන ප්රවණතා
වර්තමානයේ, හැම්බර්ගර් වර්ග බොහොමයක් පිළියෙළ කිරීම විලාසිතාවකි. එය නිවසේදී, ග්රිල් මත ගෙවත්තේ හෝ පවුලේ රැස්වීම් වලදී වේවා විය හැකිය. එය කඩල බර්ගර් වැනි සෞඛ්ය සම්පන්න විය හැකි සුප්රසිද්ධ රසවත් ආහාරයක් බවට පත් කරගත හැකිය.
සමහරු රසවත් පොල් බෝල කඩල බර්ගර් සමඟ යාමට ඒවා සුදුසු බව පවසයි.

මෙම පොහොසත් සම්ප්රදාය සරල මස් කැබලි කිහිපයකින් ආරම්භ වූ අතර, අද වන විට නිමක් නැති හැම්බර්ගර් විවිධ අමුද්රව්ය සමඟ නිර්මාණය කර ඇති අතර එමඟින් සියලු වර්ගවල අය සඳහා ප්රතිලාභ අඩංගු වේ.
නිර්මාංශ නොවන හෝ නිර්මාංශිකයින් බොහෝ පසුගාමී නොවන අතර නිර්මාංශ බර්ගර් හි ඔවුන්ගේ මූලාකෘතිය ද නිර්මාණය කර ඇති අතර, එය අනපේක්ෂිත ලෙස පිළිගැනීමක් සහ මෙම නව නිර්මාංශ ආහාර පිසීමේ නව මාදිලිය විවෘතව පිළිගත් මහජනතාවගෙන් ඉතා ධනාත්මක ප්රථිපලයක් ලබා ගත්තේය. අද පවා, ශාක පදනම් වූ බර්ගර් වර්ග රාශියක් ලබා දෙන බොහෝ අවන්හල් තිබේ.
හැම්බර්ගර් බනිස් ගෙඩිය තුළ ඇති දේ මූලික වශයෙන් සත්ව හෝ එළවළු හෝ ප්රෝටීනයක් බව සැලකිල්ලට ගැනීම වැදගත්ය. මෙම අර්ථයෙන් ගත් කල, එළවළු මස් අනුකරණය කිරීමට අවශ්ය වයනය ලබා ගැනීම සඳහා අඹරා ගත යුතු බව දැන ගැනීම වැදගත් වන අතර, අවශ්ය නම්, එහි රසය සහ පිසීම සඳහා උපකාරී වන අමුද්රව්ය කිහිපයක් එකතු කරන්න.
කෙසේ වෙතත්, Veggie burgers සඳහා බිත්තරය ලැයිස්තුවෙන් ඉවත් කර ඇත, එය සත්ව සම්භවයක් ඇති බැවින් සහ නිර්මාංශ ආහාර පිසීමේදී අවසර නැත.

මුළුතැන්ගෙයි නිපුණතා වලදී, දර්ශනීය රසය සහ අනුකූලතාවයෙන් ඉතා රසවත් හැම්බර්ගර් සකස් කිරීමට දහසක් සහ ක්රම ඇති බව සැලකිල්ලට ගත යුතුය. කෙසේ වෙතත්, මෙම අවස්ථාවේ දී ඕට්ස් සහ කඩල, නිර්මාංශ බර්ගර් සකස් කිරීමේදී මූලික කාර්යභාරයක් ඉටු කරයි. මන්ද ඒවා ආහාර පිසීම සඳහා කදිම වයනය සපයන බැවිනි.
ඉන්පසු එයට වඩා හොඳ රසයක් ලබා දීම සඳහා කුළුබඩු වැනි අනෙකුත් ද්රව්ය එකතු කරන අතර තක්කාලි, සලාද කොළ සහ ළූණු වැනි එළවළු සහ ඒවාට අදාළ සෝස් වර්ග එකතු කරනු ලැබේ.
බර්ගර් දෙකේම රස අතර වෙනස කැපී පෙනෙන නමුත් ඇත්ත වශයෙන්ම වැදගත් වන්නේ දෙකම සමස්ත ජනගහනය විසින් ඉතා ධනාත්මකව පිළිගෙන තිබීමයි.
පෝෂණ ප්රතිලාභ
හැම්බර්ගර් වල සත්ව මස් වෙනුවට පළමු අමුද්රව්යය කඩල වේ. එහි එළවළු ප්රෝටීන තිබීමට ස්තූතියි වන්ත විය යුතුය. කෙසේ වෙතත්, එහි ග්රෑම් 340 කට කැලරි 350 ත් 150 ත් අතර තරමක් ඉහළ කැලරි ප්රමාණයක් ඇත. සාම්ප්රදායික හැම්බර්ගර් තරම් ප්රෝටීන් සහ මේද ලබා දිය හැකි මෙම ධාන්ය ගැන වඩාත්ම පුදුම සහගත දෙය එයයි.
තවත් හොඳම ප්රතිලාභයක් නම්, මෙම පොහොසත්, නැවුම් සහ ස්වාභාවික නිෂ්පාදනයේ ඉහළ ප්රතිශතයක් පෝෂ්ය පදාර්ථ අඩංගු වීමයි.ඔබ මෙම හැම්බර්ගර් වලින් එකක් අනුභව කරන්නේ නම්, ඔබ විටමින් E, C, K සහ B කාණ්ඩයේ විශාල ප්රමාණයක් පරිභෝජනය කරන්නේ වේ.
රසවත් යෝගට් අයිස් ක්රීම් එය පොහොසත් නිර්මාංශ ආහාර වේලකින් පසු රසපිටි අතුරුපසක් ලෙස සුදුසු වේ.

හොඳ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියක් වර්ධනය කිරීමට අමතරව, කායික හා මානසික යන දෙඅංශයෙන්ම පරමාදර්ශී වර්ධනයක් වර්ධනය කිරීම සඳහා වර්තමාන තරුණයින්ට සහ දරුවන්ට අවශ්ය සියලුම පෝෂණ අවශ්යතා සපුරාලන බැවින් මෙම ආහාරය පෝෂණවේදීන් විසින් නිර්දේශ කරනු ලබන්නේ එබැවිනි.
කැල්සියම්, තන්තු, යකඩ සහ කොලෙස්ටරෝල් පාලනය කිරීමේ ගුණය ද එහි අඩංගු බව සඳහන් කළ යුතුය. මෙම පොහොසත් හැම්බර්ගර්, ඉතා හොඳින් පෝෂණය කිරීමට අමතරව, ශරීරයේ විවිධ කාර්යයන් සහ පද්ධති වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාර වන ඇතැම් ගුණාංග ඇත.
වීගන් බර්ගර් සෑදීම
මෙම අවස්ථාවේදී, මුළු පවුලටම රසවත් කඩල සහ ඕට් මස් බර්ගර් සෑදීමට ඔබ දැනගත යුතු සියල්ල අපි ඔබට කියන්නෙමු.
අමුද්රව්ය
අමුද්රව්ය ප්රමාණය ඔබ සකස් කිරීමට අවශ්ය ආහාරවල කොටස් වලට යටත් වන බව සඳහන් කිරීම අවශ්ය වේ.
- කඩල ග්රෑම් 300 යි
- ඕට් මස් පෙති 100 ග්රෑම්
- 1 වඩාත් සුදුසු කුඩා බ්රොකොලි
- කුඩා ළූණු 1 ක්
- 5 සුදුළූනු කරාබුනැටි
- බිම තල 15 ග්රෑම්
- වර්ජින් ඔලිව් තෙල් 3 සී.සී
- රස කිරීමට ලුණු 1 tablespoon
- රස කිරීමට ගම්මිරිස්
සකස් කිරීම
- පළමු පියවර වන්නේ කඩල සාමාන්යයෙන් නිවසේ පිසින ආකාරයට පැය 1 ක් පමණ ජලය ඇති විශාල භාජනයක් තුළ පිසීමයි.
- ඔබ ඉතා කාර්යබහුල පුද්ගලයෙක් නම් සහ අංක එකේ පියවර මඟ හැරීමට අවශ්ය නම්, සුපිරි වෙළඳසැලේදී ඔවුන් ආහාරයට ගැනීමට සූදානම් කඩල වර්ග රාශියක් පිරිනමන අතර ඉක්මන් ආහාර වේලක් පිළියෙළ කිරීමේදී ඒවා හොඳ විකල්පයකි.
- ළූණු සහ සුදුළූණු සේදීමෙන් පසු ඉතා තුනී පෙති වලට කපන්න.
- එලෙසම, බ්රොකොලි සෝදා, මල් පමණක් කපා, කඳ ඉවතලනු ලැබේ.
- අතේ නොන්ස්ටික් භාජනයක් තබා ඔලිව් තෙල් අඩු ගින්දරේ තබා ළූණු එකතු කර විනිවිද පෙනෙන තෙක් කලවම් කරන්න.
- සුදුළූණු ළූණු අසල තබන්න, එලෙසම විනාඩි 2 ක් පමණ කලවම් කරන්න, ඉන්පසු බ්රොකොලි දමන්න.
- පෙර අමුද්රව්ය සූදානම් වූ පසු, ඔබ සමජාතීය පේස්ට් එකක් වන තුරු, දැනටමත් පිසින ලද කඩල තබා දෙබලකින් ඇඹරීමට.
- කලින් මිශ්රණයට ඕට්ස්, අඹරන ලද තල, රස කිරීමට අවශ්ය සියලුම ඇඳුම් සහ ගම්මිරිස් එකතු කරන්න
- සිසිල් වූ පසු, එය බෝල සෑදීමට දණ ගසා ඒවා රවුම් ලෙස පෙනෙන පරිදි සමතලා කළ යුතුය.
- ඔබ පිළිස්සීමට යන්නේ නම් උඳුන උණුසුම් කරන්න, නමුත් ෆ්රයි හෝ ග්රිල් කරන්න.
- සූදානම් වූ පසු, හැම්බර්ගර් සෝස් සහ ඔබට එකතු කිරීමට අවශ්ය අනෙකුත් එළවළු සමඟ සූදානම් වේ.

කඩල බර්ගර් සම්පූර්ණයෙන්ම සෞඛ්ය සම්පන්න වන අතර ශරීරයට අවශ්ය බොහෝ පෝෂ්ය පදාර්ථ වලින් පිරී ඇත. මෙය මව්වරුන්ට තම දරුවන්ට නොදැනුවත්වම රසවත් එළවළු කිහිපයකින් පෝෂණය කිරීමට යොදා ගතහැකි ඉතා හොඳ විකල්පයකි. (minimanual)
Buzzer.lk සහ Buzzer Food සමඟ සම්බන්ධ වීමෙන් විවිධ ආහාර සහ ආහාර වට්ටෝරු ගැන වැඩි විස්තර දැන ගන්න.