මුළු ලෝකයේම හොඳම ආලෝකය සහ ඒ සමඟම තෘප්තිමත් කෑමක් සැන්ඩ්විච් ලෙස සැලකේ. සැන්ඩ්විච් සාමිවරයා විසින් මෙම ප්රියතම ආහාරය බොහෝ කලකට පෙර සොයා ගත් අතර එතැන් සිට අපි ඔහුගේ සූපශාස්ත්ර නිපැයුම සමඟ උදේ, දහවල් හෝ සවස වෙන් නොවෙමු. මෙම ප්රණීත ආහාරය පිළියෙළ කිරීම සඳහා අපි විවිධ නිෂ්පාදන භාවිතා කරමු: හතු, මස්, චීස්, බිත්තර, සොසේජස්, මාළු, පැළෑටි, අනුකලනය කිරීමක් ලෙස, කේවියර්, රසයේ මුල් පිටපත හා ශෝධනය ලෙස, ගෘහ චීස්, නට් බටර් සහ චොකලට්. ඇරෝමැටික තේ හෝ ශක්තිමත් කෝපි සමඟ, එවැනි කෑමක් දවසේ වේලාව නොසලකා මිහිරි ආත්මයක් සඳහා යයි. ඔබට සහ මුළු පවුලටම සංග්රහයක් කිරීම සඳහා ඔබට දිගු වේලාවක් උදුන අසල සිටගෙන සිටීමට අවශ්ය නැත, ක්ෂණිකව විශාල කඩ සාප්පුවක් සූදානම්! ඔබත් ඔවුන්ට කැමති නම්, ඔබේ සූපශාස්ත්ර දැනුම නැවත පිරවීම සඳහා අපගේ ලිපිය බලන්න. දැරිය හැකි මිලකට සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර වලින් සරල හා රසවත් ඉක්මන් සැන්ඩ්විච් සඳහා හොඳම වට්ටෝරු සඳහා වූ අදහස් වල ඡායාරූප 12 ක් එහි ඔබට දැක ගත හැක. ඔබේ ආදරණීයයන් සහ හිතවතුන් ගැන සොයා බලන්න, අත්හදා බලන්න සහ විනෝද වන්න. අපි පියවරෙන් පියවර වට්ටෝරු 12 වෙත යමු.
- චීස් සැන්ඩ්විච් වට්ටෝරුව
ඔබ නිවසේ / කාර්යාලයේ මයික්රෝවේව්වේව් උදුනක් තිබේ නම් ඔබට ඉතා ඉක්මනින් හා රසවත් විප්ඩ් චීස් සැන්ඩ්විච් සෑදිය හැකිය. සුදු පාන් පෙත්තක් මත චීස් පෙති එකක් හෝ දෙකක් උඩින් තබා විනාඩියක් මයික්රෝවේව් උදුනට යවන්න. උණු කළ චීස් සරලවම විස්මිත සුවඳක් ලබා දෙනු ඇත.
- පැස්ටා සැන්ඩ්විච්
නිවසේදී ඔබට ඉතා හොඳ පෝෂ්යදායී සැන්ඩ්විච් ආලේපනයක් සාදා ගත හැකිය. මෙය සිදු කිරීම සඳහා එක් කැරට් ගෙඩියක් සිහින්ව කපා පෙර මෘදු කළ බටර් වලට (ග්රෑම් 100) එකතු කරන්න. මෙම මිශ්රණය ඕනෑම ඝන වර්ගයක ගාන ලද චීස් සමඟ ඉසිය යුතු අතර අමුද්රව්ය හොඳින් මිශ්ර කරන්න. ගම්මිරිස් සහ රස අනුව සකස් කිරීම පරාජය කරන්න. නිමි පැස්ටා පාන් මත ආලේප කර රස විඳිය හැකිය. කඩිමුඩියේ ඇති හොඳම ඡායාරූප වට්ටෝරුව, ඔබ අනිවාර්යයෙන්ම ඔබේ සටහන් පොතේ සටහන් කළ යුතුය.
- චීස් හා බටර් සමඟ සැන්ඩ්විච්
චීස් සැන්ඩ්විච්. ඒවා ඉක්මනින් සාදන අතර ඉතා රසවත් ය.
පළමු විකල්පය: චීස් දැලක, මිහිරි ගම්මිරිස් සමඟ මිශ්ර කර, මෙම සංයුතියට පෙර බටර් ආලේප කළ පාන් පෙත්තක් මත ඉසිය යුතු ය.
විකල්ප දෙක: ඕනෑම තද චීස් ගෙන එයින් කුඩා පෙත්තක් කපන්න. දැන් මෙම චීස් තට්ටුව බටර් ආලේප කළ පාන් පෙත්තක් මත තබා සීනි හෝ ලුණු ස්වල්පයක් දැමිය යුතුයි.
- ටින් කළ ආහාර සැන්ඩ්විච්
ටින් මාළු සැන්ඩ්විච් කඩිමුඩියේ. ඇත්තෙන්ම පහසුම ක්රමය නම් දුඹුරු පාන් සමඟ ටින් කළ ආහාර ස්වල්පයක් ආහාරයට ගැනීමයි. නමුත් පහසු ක්රම සොයන්නේ නැති නමුත් බාහිර අලංකාරය සහ අභ්යන්තර අන්තර්ගතයේ පරිපූර්ණ සංයෝජනයක් සොයන අය සඳහා පහත දැක්වෙන්නේ හොඳම ඡායාරූප වට්ටෝරු ය.
පළමු විකල්පය: හුරුල්ලන් ෆිලට් පෙත්තක් ගෙන කලින් පෙති කපන ලද පාන් මත තබන්න. තම්බා ගත් බිත්තරය තුනී පෙති වලට කපා හුරුල්ලන් කැබලි අසල තැබිය යුතුය. ඕනෑම කොළ පාට සැරසිලි ලෙස භාවිතා කළ හැකිය.
විකල්ප දෙක: ටෝස්ට් කරන්න (ඔබට ටෝස්ටරයක් නොමැති නම් පෙති කපන ලද පාන් පෙති රන් දුඹුරු තෙක් උඳුන තුල තැබිය හැකිය). ටෝස්ට් සුදුළූණු වලින් අඹරා, මාළු ස්ප්රැට් 1 – 2 ක් දමා, තක්කාලි පෙත්තක්, ලෙමන් පෙත්තක් සහ parsley පැළයක් ඒ අසල තබන්න. ඔබට දැකිය හැකි පරිදි, සකස් කිරීම පහසු සහ සරලයි, විනාඩියකින් ගසාගෙන යයි!
- සොසේජස් සැන්ඩ්විච් වට්ටෝරුව
අපි ඕනෑම සොසේජස් කවයක්, ඕවලාකාර හෝ වෙනත් ඕනෑම රූපයකට කපන්නෙමු. අපි මෙම කලාකෘති පාන් මත විහිදුවන අතර එය ඔබේ මුවට යැවිය හැකිය. විකල්පයක් ලෙස, ඔබට චීස් ස්ලැබ් එකක්, නැවුම් පිපිඤ්ඤා සහ ලස්සන නැවුම් පැළෑටි එකතු කළ හැකිය.
- රතු කේවියර් සහිත සැන්ඩ්විච්
රසකැවිලි සඳහා, ඉක්මන් හා අපිරිසිදු කේවියර් සැන්ඩ්විච් සඳහා හොඳම වට්ටෝරුව. සුදු පාන් පෙත්තක් බටර් වලින් ආලේප කර ඇත. ඊළඟ ස්ථරය කේවියර් ය. ඔබට රතු, කළු (හැකි නම්) හෝ ඕනෑම මිතුරෙකු ගත හැකිය. කේවියර් ස්ථරයේ ඝණකම රඳා පවතින්නේ ඔබේ මුදල් පසුම්බියේ ඝණකම මත පමණි. එවැනි කලාකෘති ඔබේම දෑතින් සහ කුඩා වියන් ස්වරූපයෙන් සාදා ගත හැකි බැවින් ඒවා වඩාත් අලංකාර ලෙස පෙනෙනු ඇත.
- කඩිමුඩියේ උණුසුම් හැම් සහ චීස් සැන්ඩ්විච් සඳහා වට්ටෝරුව
ඔබ හොඳ උණුසුම් සැන්ඩ්විච් එකක් සෑදුවහොත් ඔබට ස්වයංපෝෂිත දිවා ආහාරයක් ලබා ගත හැකිය. මෙම කෑමට පාන් පෙති දෙකක් අවශ්යයි. මේ දෙකම මුලින්ම බටර් වලින් ආලේප කළ යුතුයි. ඒවායින් එකක් මත ඔබට චීස් පිඟානක්, පසුව හැම් පෙත්තක් සහ තවත් චීස් පෙත්තක් තැබිය යුතුය. අපි මේ සියලු අලංකාරය දෙවන පාන් පෙත්තෙන් ආවරණය කර රත් කළ කබලෙන් ලිපට යවමු. සැන්ඩ්විච් සෑම පැත්තකින්ම මිනිත්තු 5 ක් බැද ගත යුතු අතර සේවය කළ හැකිය. ඡායාරූපයක් සහිත මෙම වට්ටෝරුව හොඳම එකකි.
- බිත්තර සැන්ඩ්විච්
කෙචප්, තද චීස් සහ ඇඹුල් ක්රීම් සෝස් සමඟ ඉසින විට රසවත් ක්ෂණික සැන්ඩ්විච් පහසුවෙන් රසවත් කෑමක් බවට පත් විය හැකිය. පාන් පෙත්තක් බටර් දමා තම්බා ගත් බිත්තරයක් අඩකින් කපා එය සෑදිය හැකිය. ඉහළට හොඳ සෝස් එකක් දමා ලූනු ඊතලයකින් සැරසීම. කුඩා කැනේප් ස්වරූපයෙන් එවැනි සූපශාස්ත්ර නිර්මාණ මුල් පෙනුමක් ලබා දෙනු ඇත. සෑම ආකාරයකින්ම එය උත්සාහ කරන්න!
- උණුසුම් බටර් තැම්බූ සැන්ඩ්විච් සඳහා සරල වට්ටෝරු
ඉක්මන් උණුසුම් සැන්ඩ්විච් එකකට හොඳ උදෑසන ආහාරය ලබා දිය හැකිය. එය සකස් කිරීමේ ක්රමය පහත පරිදි වේ: පාන් පෙත්තක් බටර් වලින් ආලේප කර ඇත (ඔබට ඔබේ ප්රියතම කුළුබඩු සමඟ බටර් පෙර මිශ්ර කළ හැකිය). එවිට නිෂ්පාදන සකස් කළ පදනම මත තබා ඇත. ඒවා අතර ඕනෑම එළවළු, සොසේජස්, හතු ආදිය විය හැකිය. ගාන ලද චීස් සමඟ ඉහළට ඉස විනාඩි 10 ක් උඳුන තුල තබන්න. ඔබට නැවුම් පැළෑටි වලින් සරසා ගත හැකිය. පිඟාන හැරෙනවා – ඔබ ඔබේ ඇඟිලි ලෙවකාවි, හොඳම දේ! උත්සහ කරන්න.
- මිහිරි සැන්ඩ්විච්
කිරි ස්කන්ධය සහිත සැන්ඩ්විච් අසාමාන්ය රසයකින් කැපී පෙනේ. පාන් ටික වේලාවක් පසෙකට දමා කිරි මිශ්රණය සකස් කිරීමට පටන් ගන්න. ගෘහ චීස් ගෙන බටර් සමඟ හොඳින් මිශ්ර කරන්න. මෙම සංයුතියට ඕනෑම සංරක්ෂණයක් එකතු කරන්න: ස්ට්රෝබෙරි, පිසිනු ලබන්නේ, රාස්ප්බෙරි, ඇප්රිකොට් ඇට, ආදිය. දක්වා ඇති අමුද්රව්ය හොඳින් මිශ්ර කිරීමෙන් පසු ස්කන්ධය නිමි ලෙස හැඳින්විය හැක. එය සෑදී ඇත්තේ ඉතා සරලව ය: නිමි කිරි ස්කන්ධය පාන් පෙත්තක් මත ව්යාප්ත කළ යුතුය. මෙම ඡායාරූප වට්ටෝරුව හොඳ රසැති අතුරුපසක්.
යෝජිත විකල්ප වෛකල්පිතය. ඔබට මුළුතැන්ගෙයෙහි විවිධ ආහාර අත්හදා බලා ඔබේම වෙනස්කම් ඇති කළ හැකිය. ඕනෑම අවස්ථාවක, ඔබ හෝ මිතුරන් කණ්ඩායමක්, සුලු කෑමක් සඳහා සැන්ඩ්විච් සෑදීමෙන් ඔබට ඉක්මනින් හා ස්ථිරව ඔබේ කුසගින්න තෘප්තිමත් කර ගත හැකිය.
- ඇනස්ටේෂියා ස්ක්රිප්කිනා වෙතින් සැන්ඩ්විච් “පුදුමය”
සැන්ඩ්විච් ඉක්මනින් හෘදයාංගම හා යහපත් කිරීම සඳහා, අපගේ හොඳම ඡායාරූප වට්ටෝරුවේ මෙන් ඔබ සුදුසු නිෂ්පාදන ඇතුළත් කළ යුතුය. පහත සඳහන් ද්රව්ය අවශ්ය හොඳ අතුරුපසක්:
- රොටි;
- බිත්තර 6;
- එළවලු තෙල්.
සෝස් සඳහා:
- 1 තේ හැදි බටර්;
- 1 තේ හැදි පිටි;
- මස් සුප් හොද්ද 1 වීදුරුවක්;
- ඇඹුල් ක්රීම් 100 ග්රෑම්;
- රස කිරීමට ලුණු.
පිසීමේ ක්රියාවලිය:
- රොටිය කැබලි 6 කට කපා, සෙන්ටිමීටර 1-1.5 ක් ඝනක විය යුතුය.
- පාන් මැදින් මෘදු කොටස ඉවත් කර දාර පමණක් ඉතිරි කරන්න.
- ඊට පසු, ඔබ අපේ හිස් එළවළු තෙල් සහිත පෑන් එකක බදිනවා.
- සෝස් සකස් කිරීම සඳහා, ලෝහ භාජනයක බටර් උණු කරන්න, ඉන්පසු පිටි එකතු කර තරයේ මිශ්ර කරන්න.
- මෙම සුප් හොද්ද, ඇඹුල් ක්රීම් සහ රස ලුණු සඳහා වට්ටෝරුවක් අනුගමනය කෙරේ. සියල්ල තරයේ මිශ්ර කර නභිගත කරන්න.
- සකස් කළ සෝස් මධ්යම ගැඹුරු භාජනයකට වත් කර පාන් වල හිස් මැද අඩංගු නොවන පරිදි අපේ බැදපු රොටි හිස් ඒ තුළට දමන්න.
- සෑම පෙත්තක්ම මැදට බිත්තරයක් ගෙන අංශක 180 ට විනාඩි 20-25 අතර කාලයක් පිළිස්සීම සඳහා උඳුන තුල තබන්න. මෙන්න අපේ ඉක්මන් සැන්ඩ්විච් සහ සූදානම්! මෙම රසවත් කෑමට ඔබේ පවුලේ සැවොම කැමති වනු ඇත. මෙම ආහාරය පිළියෙළ කිරීම සඳහා ඔබ වටුවන් බිත්තර භාවිතා කරන්නේ නම්, ඔබට සිසිල් කැනේප් ලබා ගත හැකිය, සියල්ලන්ටම මංගල්යය සඳහා!
- යුලියා වයිසොට්ස්කායාගෙන් කකුළු මස් සමඟ සැන්ඩ්විච්
නිවසේදී රසවත් හා සරල ඉක්මන් සැන්ඩ්විච් සෑදීම සඳහා අපට අවශ්ය වන්නේ:
- කකුළුවන් මස් – 1 පි.;
- කළු පාන් – 1/2 කොටස;
- තක්කාලි – 1 pc.;
- මහදුරු – 1/2 pc.;
- දෙහි – 1 pc.;
- සුදුළූණු – 1 කරාබු;
- ඔලිව් තෙල් – 1 තේ හැදි l.;
- රෝස ගම්මිරිස් – 1/4 තේ හැදි;
- රස කිරීමට බිම කළු ගම්මිරිස්;
- මුහුදු ලුණු ස්වල්පයක්.
පිසීමේ ක්රියාවලිය:
- ඔලිව් තෙල් සමඟ කබලෙන් ලිපට රන්වන් දුඹුරු තෙක් තුනී තීරු කපා මහදුරු බැද ගන්න.
- දෙහි ඇඹුල් සිහින් කෝණයන් මත අඹරා අනෙක් භාගය මිරිකා ගන්න.
- කකුළුවන්ගේ මස් චිත්රපට වලින් නිදහස් කර ගැඹුරු භාජනයකට දමන්න. එයට සිහින් ව කැඩුණු කොළ පාට මහදුරු කොළ, දෙහි යුෂ, ලුණු, කළු ගම්මිරිස්, ඔලිව් තෙල් එකතු කර සියල්ල රෝස ගම්මිරිස් සමග පදම් කරන්න. සියලුම අමුද්රව්ය හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
- තක්කාලි තුනී පෙති වලට කපන්න.
- පාන් තුනී පෙති වලට කපා, ෙබ්කිං පත්රයක් මත තබා ග්රිල් එකට විනාඩි 2 – 3 ක් හෝ විනාඩි 15 ක් අංශක 180 ට රත් කළ උඳුනක යවන්න. ඔබට අවශ්ය නම්, මේ සඳහා ටෝස්ටරයක් භාවිතා කළ හැකිය.
- සූදානම් කළ පාන් සුදුළූණු සමඟ අඹරන්න.
- තක්කාලි පෙති, කකුළු මස් සහ බැදපු මහදුරු එයට දමන්න. අපේ කටට දැනෙන සැන්ඩ්විච් යන්න සූදානම්. ඒ වෙනුවට ඔබේ ආදරණීයයන්ට ඔවුන් සමඟ සලකන්න! හොඳම අත්දැකීම ඔබට සහතිකයි!