බොහෝ විට මව්වරුන්ට තම දරුවන්ට දහවල් කාලයේදී දීමට සුදුසු කෙටි කෑමක් නොමැත, මන්ද මෙහිදී අපි ඔබට විකල්ප කිහිපයක් හඳුන්වා දෙන්නෙමු, ඒ අතර යෝගට් අයිස් ක්රීම්, විටමින් සහ ප්රෝටීන සැපයීමට අමතරව දරුවන්ගේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතියට උපකාර වන බැක්ටීරියා යම් ප්රමාණයක් ඇති අතර, යෝගට් දියර, ස්ථිර, ශීත කළ සහ තවත් ඒවාද අනුභව කළ හැකිය.
අයිස්ක්රීම් සම්භවය
අයිස්ක්රීම් යනු වසර ගණනාවක් පැරණි අතුරුපසක් වන අතර සමහර ළමයින්ට උදේ සොයාගත් හිම ඔවුන් පලතුරු සහ මී පැණි සමඟ තැබූ බහාලුම්වල මිශ්ර කිරීමට අවශ්ය වූ විට ආරම්භ විය, ඉතාලි ජාතිකයෙකු අයිස්ක්රීම් යන්ත්රයක් නිර්මාණය කිරීමට යෝජනා කරන තෙක්. වසර 1660.
මෙම යන්ත්රය පලතුරු, අයිස් කැබලි, සීනි කැබලි තලා ඒවා රසවත්, මෘදු හා ශීත කළ පලතුරු සංයුතියක් බවට පත් කිරීම භාරව සිටියේය, ඔහුගේ නම Procopio වන අතර ඔහු පැරීසියේ විවිධ අතුරුපස අලෙවි කරන වෙළඳසැලක් ආරම්භ කළේය. රසවත් අයිස්ක්රීම්, ඔහු ජනප්රියත්වයට පත් වූයේ එලෙසිනි.
1846 වර්ෂයේදී, නැන්සි ජොන්සන් මහත්මිය අයිස්ක්රීම් නිර්මාණය කිරීමට ප්රථම ස්වයංක්රීය යන්ත්රය නිර්මාණය කළාය, එතැන් සිට දිගු ඉතිහාසයක් ආරම්භ වන අතර අද අපගේ ප්රියතම අතුරුපසවල කොටසක් වන සාම්ප්රදායික අයිස් ක්රීම් වල රසය.
යෝගට් අයිස්ක්රීම් සම්භවය
මෙම පොහොසත් සහ රසවත් යෝගට් අයිස්ක්රීම් දැනට පවතින වඩාත්ම පිළිගත් අතුරුපසක් පමණක් නොව, එය අපගේ ශරීරයට විශාල දායකත්වයක් සහ පෝෂණ ප්රතිලාභයක් ජනනය කරයි, මන්ද එය ළමයින්ට සහ වැඩිහිටියන්ට පෝෂණය කිරීම සඳහා ඉතා සෞඛ්ය සම්පන්න සහ අත්යවශ්ය පැණිරස වර්ගයකි. හොදම දේ අතුරින් `එකක් ළමුන් සඳහා probiotics එය යෝගට් වලින් සාදා ඇත.
ඒ වගේම තමයි පීසා ඉතාලි, හැම්බර්ග් වල හැම්බර්ගර් සහ පැරණි බියර්, යෝගට් අයිස්ක්රීම් එක්සත් ජනපදයෙන් එන නිසා, එකල එහි රසය තරමක් ආම්ලික විය, නමුත් අද එය යම් යම් වෙනස් කිරීම් සමඟ පරිවර්තනය කර ඇත. ප්රතිරෝධය දැක්විය නොහැකි පැණිරස හා පලතුරු ප්රණීත ආහාරයකි.
හොඳ යෝගට් අයිස්ක්රීම් එකක් පිළියෙළ කිරීම සඳහා, පළමු දෙය නම් එය ජලය බැස යා යුතුය (යෝගට් වලින් අතිරික්ත ජලය ඉවත් කරන්න), එය ඔබේ අයිස් කැබලි සමඟ ක්රීම් සහ සිනිඳු අයිස්ක්රීම් ලබා ගැනීම සඳහා දිගු වේලාවක් පහර දෙනු ලැබේ. තාලයට පුදුම සහගත රසයක්.
හොඳ යෝගට් අයිස්ක්රීම් එකක් පිළියෙළ කිරීමට ක්රම රාශියක් ඇති අතර අපි ඔබට පසුව පෙන්වා දෙන බොහෝ වට්ටෝරු ඇත. එවිට ඔබට හොඳම ගෙදර හැදූ යෝගට් අයිස්ක්රීම් සෑදිය හැකිය.
යෝගට් අයිස්ක්රීම් එකක් සාදා ගන්නේ කෙසේද?
ලෝකයේ විවිධ ප්රදේශවල අයිස් ක්රීම් සකස් කිරීමට බොහෝ ක්රම තිබේ, ඒවා සමඟ පලතුරු, රසකැවිලි හෝ සරල ධාන්ය වර්ග දමන අය සිටිති, එය ඔබ එය පිළියෙළ කරන දේ මත ද රඳා පවතී, එය Thermomix (බොහෝ යන්ත්රයක් සමඟ විය හැකිය. මුළුතැන්ගෙයෙහි සහ අයිස්ක්රීම් සෑදීම සඳහා ක්රියා කරයි), නැතහොත් ඔබට අයිස්ක්රීම් නිෂ්පාදකයෙකු භාවිතා කළ හැකිය.
මූලික සලකා බැලීම්
ඔබේ ශීත කළ යෝගට් සෑදිය හැකි වන පරිදි, පහත සඳහන් කරුණු සැලකිල්ලට ගන්න:
- අයිස්ක්රීම් මත තැබීමට යන පලතුරු කලින් පිසූ හෝ ස්වාභාවික විය හැකිය, මෙය එක් එක් පුද්ගලයාගේ රසය මත රඳා පවතී, ඔබට ටිකක් වැඩි රසයක් ලබා දීම සඳහා බ්ලූබෙරි, චෙරි හෝ රාස්ප්බෙරි ජෑම් සෑදිය හැකිය.
- අනෙක් අතට, කෙසෙල්, ස්ට්රෝබෙරි, ඇපල් හෝ පෙයාර්ස් වැනි අනෙකුත් පලතුරු අමු විට හොඳ රසයක් ලබා දෙයි.
- ආහාර වේලෙහි යෙදී සිටින පුද්ගලයින් සඳහා, සීනි අයිස්ක්රීම්වල අනුකූලතාව හෝ රසය වෙනස් නොවන බැවින් පුද්ගලයාගේ අභිමතය පරිදි වෙනත් ඕනෑම රසකාරකයක් සමඟ සීනි ආදේශ කිරීම අපි නිර්දේශ කරමු.
අපේක්ෂිත ප්රතිපලය ලබා ගැනීම සඳහා මෙම අයිස්ක්රීම් සකස් කිරීම සඳහා කදිම යෝගට් සම්පූර්ණයෙන්ම ඉවත් කළ යුතු බව මතක තබා ගන්නා අතර ගර්භනී කාන්තාවන් සඳහා වට්ටෝරු ඔබ සැම විටම රසවත් යෝගට් අයිස්ක්රීම් සොයා ගනු ඇත.
අමුද්රව්යය
සකස් කිරීම සඳහා ඔබට පහත දෑ අවශ්ය වනු ඇත:
- පොහොසත් ස්වභාවික යෝගට් ග්රෑම් 800 ක් (වඩාත් සුදුසු ගෙදර හැදූ, ප්රමාණය එය පරිභෝජනය කරන පුද්ගලයින්ට අනුව වේ).
- සීනි ග්රෑම් 200 (හෝ රසකාරක)
- එක් එක් දරුවාගේ හෝ වැඩිහිටියෙකුගේ රුචි අරුචිකම් අනුව රසවත් නැවුම් හෝ පිසූ පලතුරු ග්රෑම් 300 ක්.
සූදානම් වීමේ මාර්ගය
ඔබ සියලු අමුද්රව්යය ලබා ගත් පසු, ඔබට පහත සඳහන් දෑ කළ හැකිය:
- පළමුව, යෝගට් ජලය බැස යන අතර, එය පෙරනයක් තුළ තබා ඇත, වඩාත් විශාල, ඔබට මෘදු හා පිරිසිදු රෙදි භාවිතා කළ හැකිය. යෝගට් රෙදි ඇතුළත තබා එක රැයකින් හෝ මුළු දවසම විවේක ගැනීමට ඉතිරි වේ, එවිට ප්රතිඵලය වඩා හොඳ වනු ඇත.
- භාවිතා කළ යුතු පලතුරු නැවුම් නම්, එය හොඳින් සෝදා කැබලිවලට කපා පසුව ශීතකරණයට ගෙන කැටි කරන්න.
- කලින් ශීත කළ පලතුරු රස කිරීමට යෝගට්, සීනි හෝ රසකාරක අසල බ්ලෙන්ඩරයක තබා ඇත, පලතුරු ගැටිති නොමැති තෙක් සියල්ල තලා දමනු ලැබේ.
- පළතුරු පෙර පිසූවා නම්, එය ඉස්ම වන තෙක් තලා, අවශ්ය නම් එය පෙරා ඔවුන් සතුව ඇති සියලුම බීජ ඉවත් කර යෝගට් සහ සීනි සමඟ එකතු කළ හැකිය, කන්ටේනරය බඳුනක තැබීම සුදුසුය. සීතල ස්ථානය
- උපදෙස් අනුගමනය කිරීමෙන් ඔබ සම්පූර්ණ මිශ්රණය සම්පූර්ණයෙන්ම ස්ථීර වන තෙක් කැටි කළ යුතු අතර එවිට ඔබට ඔබේ ශීත කළ යෝගට් රස විඳිය හැකිය.
Thermomix භාවිතයෙන් සකස් කිරීම
ඔබට මෙම වර්ගයේ කුස්සියට උපකරණ තිබේ නම්, ඔබ පහත සඳහන් දෑ කළ යුතුය:
- නැවුම් පලතුරු ශීත කළ පසු ස්වභාවික යෝගට් ද ශීත කළ යුතු අතර පසුව සීනි එකතු කරනු ලැබේ.
- මෙම අවස්ථාවේ දී, සැකසූ පලතුරු භාවිතා කරන්නේ නම්, ඒවා යෝගට් සමඟ එකට ශීත කළ අතර පුද්ගලයා කැමති දේ අනුව සීනි හෝ රසකාරක ද එකවර එකතු කරනු ලැබේ.
- යෝගට් වල සිට පළතුරු දක්වා සියල්ල ශීත කළ පසු, ඒවා යන්ත්රය තුළ තබා ක්රියාත්මක කළ යුතු අතර එමඟින් වේගය 11 ට සියල්ල එකට ඉරා දමයි. මිශ්ර කිරීමට පැඩලයක් තිබීම අවශ්ය වන අතර යන්ත්රය තුළ කිසිවක් සම්පූර්ණයෙන් ඉතිරි නොවේ. යන්ත්රය.
මෙම අවස්ථාවේ අයිස්ක්රීම් ටිකක් ජලය සහිත නම්, එය දැඩි කිරීම සඳහා තවත් පැයක් සඳහා ශීතකරණයක් තුළ තැබීම යෝග්ය වේ.
Bareback
ශීත කළ යෝගට් සමඟ පලතුරු ප්රමාණවත් ලෙස ඇඹරීමට ඔබට යන්ත්රයක් නොමැති නම්, ඔබට පහත දේ කළ හැකිය:
- අපි ශීත කළ යෝගට් නැවුම් පලතුරු සමඟ මිශ්ර කර ශීතකරණයක් තුළ තබමු.
- දිගු වේලාවකට පසු, කොටස් කිහිපයක් පිටතට ගෙන, ගැටිති නොමැතිව සුමට අනුකූලතාවයක් ලබා ගන්නා තෙක් ඔබේ අතින් හෝ මික්සර් ආධාරයෙන් පහර දෙන්න. ළමුන් සඳහා නිර්මාංශ වට්ටෝරු අයිස්ක්රීම් වැනි අතුරුපස තුළ සෑම විටම පෝෂ්යදායී සහ විටමින් වලින් පිරී ඇත.
ශීත කළ යෝගට් සෑදීම සඳහා උපදෙස් කිහිපයක්
යෝගට් අයිස්ක්රීම් සෑදීම සඳහා රහස් අමුද්රව්ය වන්නේ ඔබ වට්ටෝරුව සකස් කරන ආදරය සහ සෙනෙහසයි. මව්වරුන් තම දරුවන්ට හෝ අමුත්තන්ට විශේෂයෙන් පිසින විට ඔවුන් කැපී පෙනෙන බව සැලකිල්ලට ගත යුතුය.
එපමණක්ද නොව, රසවත් යෝගට් අයිස්ක්රීම් එකක් පිළියෙළ කිරීමේදී, එය විශේෂ යන්ත්රයකින් හෝ සරලව අතින් වුවද කමක් නැත. වැදගත් දෙය නම් එය පරිපූර්ණ වන පරිදි ලෝකයේ සියලුම ආදරය සමඟ එය කිරීමයි.
ඔබේ දරුවාගේ අතුරුපස සඳහා හොඳ අයිස්ක්රීම් එකක් පිළියෙළ කරන්නේ කෙසේද යන්න පිළිබඳව සෑම විටම විවිධ නිර්දේශ ඇත, මෙම අවස්ථාවේදී අපි ඔබට තාක්ෂණය වැඩිදියුණු කිරීමට හෝ පවුලේ සන්ධ්යාව අමතක නොවන බවට පත් කිරීමට උපදෙස් කිහිපයක් ලබා දීමට උත්සාහ කරමු.
යෝගට් අයිස්ක්රීම්, ඔබ එයට දමන සීනි ප්රමාණය අනුව ආහාර වේලට අමතරව, ආමාශ ආන්ත්රයික ආබාධ සඳහා උපකාර වන බැක්ටීරියා වැනි විවිධ ප්රතිලාභ සහ විටමින් සහ ඛනිජ ලවණ විශාල සැපයුමක් මිනිස් සිරුරට ලබා දෙන බව මතක තබා ගත යුතුය.
හොඳ යෝගට් සේවය කිරීම සඳහා පහත සඳහන් නිර්දේශයන් සැලකිල්ලට ගත යුතුය:
- යෝගට් සම්පූර්ණයෙන්ම සම ඉවත් කළ යුතුය, අප කලින් සඳහන් කළ පරිදි, එහි අඩංගු අතිරික්ත ජලය ඉවත් කළ යුතුය.
- පලතුරු නැවුම් විය යුතු අතර කල් තබා ගන්නා ද්රව්ය වළක්වා ගැනීම සඳහා ටින් නොකළ යුතුය.
- එය ඔබේ අභිමතය නම්, ඔබ ඒවා භාවිතා කිරීමට පෙර පලතුරු උයන්න, බ්ලැක්බෙරි සම්බන්ධයෙන් මෙන්, පසුව අතිරික්ත බීජ ඉවත් කිරීමට වික්රියා කිරීමට ඉදිරියට යන්න.
- ඔබ වැඩි වැඩියෙන් ක්රීම් කවන තරමට අයිස් ක්රීම් වඩාත් සුමටව ඔබේ මුඛයේ දිය වී යයි.
- ගබඩාවෙන් මිලදී ගත් යෝගට් භාවිතා කරන්නේ කලාතුරකිනි, එසේ නම් හොඳ වෙළඳ නාමයක් සහ හැකි තරම් ස්වාභාවික ලෙස තෝරා ගන්න.
- පුද්ගලයාගේ රසය අනුව පලතුරු, ධාන්ය වර්ග හෝ ඇට වර්ග සමඟ යෝගට් අයිස්ක්රීම් සමඟ ගැනීම සැමවිටම හොඳය.
- පුද්ගලයා මත පදනම්ව, සඳහන් කළ සීනි හෝ රසකාරක ප්රමාණය එකතු කරන්න.
- ශීත කළ යෝගට් දින කිහිපයක් සඳහා හොඳ ශීතකරණයක් තුළ ගබඩා කරන්න.
- යෝගට් අයිස්ක්රීම් සේවය කරන විට, ඔබට ඉතා විශේෂ රසයක් ලබා දීම සඳහා පොහොසත් පලතුරක් හෝ චොකලට් සිරප් එකතු කළ හැකිය.
- පළතුරු සහ යෝගට් එක් දිනක සිට ඊළඟට කැටි කිරීම නිර්දේශ කරනු ලැබේ, එබැවින් සකස් කිරීම අපේක්ෂා කළ පරිදි පිටතට පැමිණෙනු ඇත.
මෙම ඉඟි සමඟ ඔබ යෝගට් අයිස්ක්රීම් සකස් කිරීම නිවසේදීම කිරීමට ඉතා පහසු දෙයක් බවට පත් කරනු ඇත, සීනි, පළතුරු සහ පොහොසත් ස්වභාවික යෝගට් තුනක් පමණි.
එය රසය පිළිබඳ කාරණයක් වන නමුත් මුළු පවුලටම රසය සඳහා චොකලට් යෝගට් අයිස්ක්රීම් හෝ පීච්, ස්ට්රෝබෙරි, බ්ලැක්බෙරි හෝ චෙරි වැනි තනි පලතුරකින් සාදා ගත හැකිය.
යෝගට් අයිස්ක්රීම් සෑදිය යුතු ආකාරය ගැන වැඩිදුර කියවීම වැදගත් වේ, එය සකස් කිරීම සඳහා බොහෝ විකල්ප සහ විවිධ වට්ටෝරු ඇති බැවින්, සැකයකින් තොරව, ඉහත සඳහන් කළ පරිදි, ඔබ එය සාදන සැලකිල්ල සහ ආදරය රහස් අමුද්රව්ය සහ එය කළ තැනැත්තාට හොඳම ගෙවීම වන්නේ එය මුළු පවුලටම රස විඳීමට බව දැන ගැනීමයි. (minimanual)
Buzzer.lk සහ Buzzer Food සමඟ සම්බන්ධ වීමෙන් විවිධ ආහාර සහ ආහාර වට්ටෝරු ගැන වැඩි විස්තර දැන ගන්න.